Zumba Fitness tehokasta liikuntaa joka virkistää kehoa ja mieltä!

I believe I can fly…..

Erään tunnin jälkeen puhuimme Satun kanssa heittäytymisestä. Kerroin, kuinka minulta puuttuu uskallus heittäytyä mukaan ja irrottautua kaavoista. Noudatan kaavamaisesti omaa sisäistä rytmiäni, enkä osaa lähteä musiikin vietäväksi. Joukkuevoimistelutaustani vuoksi minun on ollut vaikea tanssia eri rytmissä muiden kanssa, sillä on aina ollut tietty tapa ja rytmi jolla tehdä liikkeet. Satu kommentoi asiaa suunnilleen näin: ”Jos miettii liikaa omaa tekemistään tai muiden mielipiteitä, ei voi nauttia tunnista täysillä. Tunnilla kuuluu uppoutua musiikkiin ja antaa sen viedä, koska tärkeintä on se, että itse nauttii.” Se oli mielestäni hyvin sanottu, mutta toteutus saattaa olla vaikeampaa.

Tuota keskustelua olen miettinyt paljon. Mietin omia zumbakokemuksiani ja sitä nautintoa, jota olen zumbasta saanut. Olisiko mahdollista nauttia tunneista vielä enemmän? Tuskin, sillä olenhan joka kerta antanut itsestäni kaiken. Olen tanssinut jokaisen kappaleen täysillä (vajaatehoinen zumbaaminen ei ole tullut kuuloonkaan), vaikka olisi tuntunut, etten jaksa enää. Voiko tunnista siis puuttua jotain, vaikka tekee kaiken täysillä? Kyllä. Heittäytyminen, se merkittävä tekijä zumbassa.

Aiemmin en ole ymmärtänyt kuinka suuri merkitys heittäytymisellä on. Kuitenkin parin viikon takainen Susanan pitämä tunti avasi silmäni. Ennen tuntia puhuimme zumbakaverini kanssa siitä, miten kaverini oli aikoinaan saanut zumbakimmokkeen juuri Susanan tunnilla, joten hän oli erittäin innostunut kuullessaan Susanan pitävän tunnin. Minustakin oli hauska päästä pitkästä aikaa zumbailemaan Susanan kanssa. Tunnilla olin niin uppoutunut niihin rytmeihin ja lantion vetkutuksiin, että en miettinyt mitään, annoin vain palaa. Kesken tunnin minusta tuntuikin ensimmäistä kertaa siltä, että saattaisin lähteä lentoon. Tunnin lopussa Susana hyppäsi alas lavalta, nosti kädet ilmaan ja lähti hyppelehtimään salia sikin sokin ympäri ja huusi kaikki mukaan. Ja sittenhän mentiin. Se oli melkoinen sekamelska, mutta ainakin minulle siitä tuli erittäin hyvä olo. Tästä eteenpäin yritän heittäytyä jokaiseen hetkeen, liikkeeseen ja musiikkiin, sillä siten tunneista saa enemmän irti!

Teksti: Mervi Tuominen

 

  1. 1 kommentti

    • Satu Lepistö sanoo:

      Kyllähän tuo minulta sikäli kuulostaa, että olen todellakin sitä mieltä. Tuo mainitsemasi irrottelu on minulle zumbatuntien suurinta antia: en ole ennen pitänyt liikunnasta juuri sen takia, ettei se ole tuntunut hauskalta. Ja nyt tämä oivallus siitä, että se saa ja sen pitääkin olla hauskaa, on laajennut myös muuhunkin liikuntaan. On mahtavaa kuulla Mepa, että sinäkin olet saanut sen oivalluksen tekemällä ja kokemalla. Minä sain saman oivalluksen vuosi sitten haastatellessani Kristaa zumbasta: ”Ahaa, se voi siis kokea noin!” Oivallus muuttui nopeasti kokemukseksi ja juuri yhdessä irrottelu on pitänyt ainakin minut, varmaan monen muunkin, mukana menossa. Kiva teksti Mepa, oli kivaa saada tänne blogiin sinun panoksesi ja rehellisiä mietteitäsi. Toivottavasti moni muukin uskaltautuu jakamaan ajatuksiaan. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*