Zumba Fitness tehokasta liikuntaa joka virkistää kehoa ja mieltä!

Intohimoa ja irrottelua

Jokainen ihminen tarvitsee leivän lisäksi myös sirkushuveja.  Voimakas argumentti, mutta uskallan seistä sen takana, koska ihminen ilman kulttuuria on kone. Itse olen onnekas, sillä olen löytänyt elämääni kaksi intohimoa: kirjoittamisen 9-vuotiaana ja liikunnan vasta kauan sen jälkeen. Zumbablogi yhdistää ne molemmat.

Viime viikko meni zumbaamisen osalta vähän hiljaisesti: pikku tauti kaatoi ketoon ja minun piti jättää pari päivää väliin. Fyysinen, toteutumaton intohimo tuntuu kehossa kuin tuskallinen rakastuminen. Siellä ne nyt tanssivat ja minä makaan ja yskin. Fiilis oli uskomaton, kun torstaina päätin pikku köhästä huolimatta lähteä. Sain zumbakaverilta viestin, jonka mukaan hän oli kaipaillut minua tunnilla. Tulipa siitäkin hyvä mieli.

Tauon jälkeen juttelimme Kristan kanssa menomatkalla Harjun koululle siitä, kuinka zumba lajina vaatii heittäytymistä ja uskallusta irrotella. Itse olen aina ollut hyvin avoin ja ulospäin suuntautunut ihminen, toisaalta runoilijana sininen misantrooppi. Zumba on tuonut pintaan luontaisia ominaisuuksiani enemmän. Torstain tunti oli loistava ja kaikilla tuntui olevan hyvä fiilis. Harjun koulun tunnin jälkeen meillä on aina Annalaan kova kiire ja matkalla oli tietöitä. Irrottelusta minulla onkin kerrottavana hyvä anekdootti: tietyön kohdalla Krista sanoi minulle, kuinka välillä tekisi mieli avata ikkuna tietyömaalla ja huutaa aaaaargh. Tuumasta toimeen. Kun vihdoin pääsimme ohittamaan työmaan, ikkuna sujuvalla rullauksella alas. AAAAARHGGG! Pisteet kotiin kunnan työntekijöille, sillä eväkään ei värähtänyt. Nauroimme varmaan Hervantaan asti ja Annalaan tullessamme olimme molemmat hyvällä tuulella.

Torstain Annalan tunti on suosikkini. Keho on edellisestä tunnista jo ihan puhki, mutta adrenaliinilla ja hyvällä fiiliksellä mennään. Jotenkin toivoisin näille meidän tunneille, joilla on jo ennestään hyvä meno, uskallusta ihmisiltä irrotella vielä lisää, ts. laulaa mukana, tanssia vähän omia askelia väliin, huutaa, taputtaa… Tästäkin oli torstaina puhetta. Se ei ole ainoastaan sallittua vaan peräti toivottavaa. Muistaako kukaan yhtä kertaa, kun Krista kutsui yhden zumbaajista lavalle, koska hän tanssi tietyn kappaleen luontaisella taidolla ihan omalla laillaan? Minulle se on ollut yksi tärkeä hetki zumbamatkallani. Oman tavan löytäminen, omalla luontaisella tavalla tekeminen.  Tiedän, että toiveeni ovat ristiriitaisia: suomalaiselle tyypillisesti luontainen tapa on varsin luterilainen, eleetön, tyylikäs ja ohjeen mukainen. Oivallus voi kuitenkin olla tunnilla ihan päinvastainen: emmäosaa. Mutta mikä fiilis. Huutaa, karjua, laulaa, uskaltaa.

Hymyjä mun tavallani ainakin saa. Hullu pikkukeltainen huutaa, laulaa, mesoaa ja möykkää. Hullu pikkukeltainen on löytänyt jo toisen itseilmaisun keinon, karjuu ikkunoista, laulaa kielellä jota ei osaa ja osaa silti. Elämä on karnevaalia, ainakin ihan vähän aikaa. Unohtuu se leipä, löytyy se sirkus sydämestä. Kirjoittamiseenkin uusi asenne helposti pesii: miksi en kokeilisi tätä, ja mikä ettei myös tätä. Meteliä ja kokeilua, joskus joku onnistunut temppu.  Siinä kaikki.

Olen saanut tunneilla palautetta, että moni käy lukemassa jo tätä blogia. Suurkiitos siitä. Vielä intohimoa parempi asia on intohimon jakaminen. Kommentteja vielä postauksiin toivoisin, merkinnän että olit täällä. Jaoitko ajatuksen vai sainko väittämään vastaan, koetko jotakin ihan eri lailla? Sisäinen dialogi purettuna viestinnäksi on tanssivan kirjoittajan suurin unelma.

Lupasin tähän loppuun kysymyksen vastattavaksi. Mikä on sinun suurin unelmasi?

Ps. Zumbaystävä esitti toivomuksen, että nuo aiemmin mainitsemani ennen/jälkeen valokuvani julkaistaisiin blogissa. Mietittyäni tätä hetken tajusin, ettei mitään hävettävää ole. Kunhan saan aikaiseksi, kuvat varmasti julkaistaan. Siitäkin huolimatta, ettei suurinta muutosta voi edes yrittää kuvata kameralla, sanoinkin vain heikosti. Ehkä sekin näkyy kuvista, saatu rauha ja hyvä mieli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*