Zumba Fitness tehokasta liikuntaa joka virkistää kehoa ja mieltä!

Liian helppo laji?

Kunnon intoilijan tavoin olen tietysti halunnut kertoa tästä, no, kaikille. Tyypillisiä reaktioita on ainakin kaksi.

Jotkut ihmiset onnittelevat painonpudotuksesta ja kunnon kohoamisesta. Monet haluavat itsekin kokeilla. Ja sitten ovat ne, jotka ovat kokeilleet zumbaa jossakin kerran eivätkä ole pitäneet siitä.
”Zumba on hyvä laji, jos haluaa liikkua hikoilematta ja olla miettimättä askelkuvioita. ” ”Tunnilla ei tule hiki.” Näitä olen kuullut jo kymmeniä kertoja.

Vähän sellainen olo tulee, että anteeksi mitä. Kun omilla tunneillani ihmiset ovat mitanneet yli 200:n sykkeitä ja ovat tunnin päätyttyä ihan puhki, hikisiä ja rättiväsyneitä. Ja kun niillä samoilla tunneilla nautin eniten siitä, kun minulle tarjoillaan uusi kappale, jonka askeleet minun oikeasti täytyy opetella- muuten ei mukana pysy (mutta onneksi tunneilla on rauha opetella eikä kukaan katso vinoon, jos ei osaa askelia täydellisesti.) Pitää muistaa, että ison ilmiön parissa ohjaajia on monenlaisia. Jos ihminen vetää 40 tuntia liikuntaa viikossa, ei voi odottaa että joka tunnilla jaksaa antaa kaikkensa. Jos niiden tuntien sisällä on vielä runsaasti lajivariaatioita, voi olla että tunnilla soivat vuoden ympäri samat biisit ja askeleet ovat helpot, koska siten ne on helpompi muistaa. Kannattaa kokeilla eri ohjaajia ennen kuin tyrmää koko lajin. Ja kannattaa kysellä, millaisia tunteja ko. paikassa pidetään. Minusta zumballe luonteenomaista on aito innostunut tekeminen, jota ei voi teeskennellä. Ja kuten olen sanonut, hyviä ja innostuneita osaajia on paljon- pitää vain löytää omansa. Paikka, jossa haastetaan liikkumaan vähän yli mukavuusrajan ja jossa koreografioissa on mukavasti, mutta ei liikaa haastetta.

Krista esitteli tällä viikolla tunnilla taas uuden biisin. Rakkautta ensi silmäyksellä! (Tosin suosikkejani ovat aina uusimmat kappaleet.) Mutta tässä oli sellainen fiilis, että kesällä tätä vedetään rannalla bikineissä niin että teini-ikäisiä lapsia hävettää ja nuorempia naurattaa. Äitii, heeiiii….( Aikuisen lapsen tunnistaa siitä, että se sanoo kavereilleen äitinsä olevan hassu mummo, joka tanssii hiekalla ja laulaa suihkussa, mutta siihen vaiheeseen asti emme ole päässeet vielä.)

Mahtuisi sinne muuten mukaan muutama pappakin. Mieheni luulee, että hänellä on seitsemän, ei kaksi, vasenta jalkaa, joten häntä en mukaan saa. Mutta vaikka puhun aina näissä postauksissani naisista, ei pidä unohtaa tätä: tämä ei ole balettia eikä varovaista hipsuttelua! Ja maailmalla miehiä käy tunneilla paljonkin….!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*