Zumba Fitness tehokasta liikuntaa joka virkistää kehoa ja mieltä!

Musiikkia

Terveiset Annalan syksyisestä, mutta hikisestä yöstä. Palasin juuri tuplatunnilta! Ensin käytiin Kristan kanssa Harjun koululla ja sieltä sitten ajeltiin takaisin Annalaan. Harjussa pääsin hämmästyttämään porukkaa hyppäämällä välillä lavalle, sitä en ole siellä ennen tehnytkään. Sanottakoon, että se on täysin sallittua, jopa toivottavaa. Näin Krista aina sanoo. Sinne siis, kuka mielii.

Harjun koulun tunnista ei sen kummempia, tunti meni kivasti ja Krista ihastutti jälleen uusilla zumbavermeillä. Mistä tulikin mieleeni, että minun on aivan pakko saada uusia liikuntavaatteita. Kuulut keltaiseni ovat alkaneet harmaantua.
Annalaan päästyä sain uutta intoa, sillä kauan kaipaamani zumbakaveri tuli pitkästä aikaa mukaan. Oli ihanaa nähdä ja vaihtaa kuulumisia, olikin ollut jo ikävä. Kun saimme kannettua musiikkilaitteet sisälle saliin, Krista huomasi että jossain matkan varrella oli rikkoutunut piuha. Jouduimme tyytymään kesällä käyttämäämme pikkumankkaan. Tästä tulikin mieleeni, kuinka tärkeä elementti musiikki, eikä vain oikeanlainen musiikki vaan myös musiikin volyymi on tunneilla. Kun pääsi peräjälkeen kokeilemaan tuntia ”oikeilla” ämyreillä ja sen perään pikkumankalla, eron huomasi selvästi.

Zumbaan kuuluu olennaisena ”Feel the music”- ajattelu. Tästä syystä musiikki on tunneilla aika kovalla. Parhaimmillaan juttu toimii siten, että osaamansa kappaleen tanssii ajattelematta. Keho on monesti viisaampi kuin pää ja tietää, mitä tehdä. Jos joku on joskus ihmetellyt, miksi laulan, huudan ja kiljahtelen kuin uskonnollisessa hurmoksessa…Sekin ikään kuin kuuluu asiaan ja on osa kokemusta. Musiikin pitääkin tulla iholle asti, estää melkein ajattelemasta mitään.

Löysin erään tunnin jälkeen Raholasta portailta kihlasormuksen. Siinä oli unohdettu arki ihan kunnolla. Onneksi omistaja löytyi seuraavalla tunnilla.
Annalan tunnilla oli mukava yllätyskin, kun Susana oli eksynyt paikalle ja suostui arkivaatteistaan huolimatta tanssimaan muutaman kappaleen. Jään aina katselemaan Susanan tapaa tanssia. Se on ihana, luonteva tapa liikkua. Haluaisin oppia joskus tanssimaan samalla tavalla, mutta pohjimmiltani olen aina hiphoppari joka joskus olin ja sellaisena pysyn.

Muistutan vielä blogin kommentointimahdollisuudesta, joka on nyt avattu. Edelleen kaipaisin kaikilta viestejä. Muistutan myös, että blogi on avoin muillekin kirjoittajille kuin minulle ja Kristalle, jonka päivityksiä odotellaan pikapuoliin. Siihen asti: tuntekaa musiikki. Minä tunnen sen nyt ainakin vatsalihaksissa ja pohkeissa. Kaksi tuntia, yli 1200 kilokalorin kulutus. Hyvähyvähyvä.

Minä haluaisin kuulla, mikä on suosikkibiisinne tunneilla ja miksi?

 1. 2 kommenttia

  • Katriina Mäki sanoo:

   Oon täysin samaa mieltä tuosta, mitä kirjoitit musiikin volyymista tunnilla. Musiikki tosiaan tempaa mukaansa jo saliin tullessa ja kun suosikkibiisi alkaa on ekstaasi lähellä. Vaikka olisi kuinka väsynyt tai alakuloinen tunnille mennessään, vie musiikki ja fiilis mukanaan. Mun suosikkibiisejä ovat ehdottomasti Dansa Kuduro ja On the floor. Ne saavat ylittämään itsensä ja ilo virtaa !! Myös kaikki salsabiisit on ihania !

  • Paula sanoo:

   Minäkin olen monesti miettinyt samaa tuosta musiikista. Krista sanoi joskus tunnilla, että Zumbaan kuuluu, että musiikki tulee iholle ja siihen tarvitaa kunnon laitteet. Ehkäpä myös se on osasyynä siihen, mikseivät tunnit muualla tunnu yhtä mahtavilta, kuin Kristan tunnit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*