Zumba Fitness tehokasta liikuntaa joka virkistää kehoa ja mieltä!

Onnistumisen työkaluja, osa yksi: pieni päätös joka maanantai!

Täydellistä ei olekaan, mutta hyvään voi aina pyrkiä. Siltikin, vaikka ei olisikaan enää 20-vuotias ja mahtavassa kunnossa kuin vuorikauris ihan luonnostaan.
Takana on puolitoista elämäni mahtavinta vuotta. Elämä muuttuu koko ajan helpommaksi (ja sängystä nouseminen treenipäivien jälkeen vaikeammaksi) kun jalka alkaa pikkuhiljaa nousta. Kirjoitin viimeksi jotakin, mihin oli nyt pakko vielä palata. Kokonainen elämänmuutos ja sen ajatteleminen on liian iso pala kenelle tahansa. Siksi tein jo alussa päätöksen puraista ison kakun reunasta nieltävän palan kerrallaan. Käytännössä tein sen näin: päätin tehdä joka maanantai yhden pienen lupauksen itselleni ja pitää sen. Pitää sen, vaikka muuten elämäntavat ovatkin ennallaan.
Päivän valinnassa oli annos itseironiaa ja kare suupielessä (tiedettehän: aloitan laihdutuskuurin tai kuntokuurin heti ensi MAANANTAINA. ) Vitsi on kääntynyt sikäli keksijäänsä vastaan, että nyt täytyykin olla viikonlopun koittaessa tarkkana, sillä viikonlopun syömiset ovat alkaneet lipsua tässä pikkuhiljaa siihen, että kai mää nyt vähän voisin sitä, tätä ja tuotakin.

Maanantaipäätöksestä kävi ensi alkuun esimerkiksi zumban aloittaminen. (Ja jossain vaiheessa sinne lähteminenkin oli alussa sohvaperunalle vaikeaa, ei tosin enää yli vuoteen- nythän liikunnattomien päivien pitäminen vaatii sille erikseen varatun päivän.) Muita maanantaipäätöksiäni ovat olleet mm. veden juomisen lisääminen, proteiinipitoisemman ruokavalion lisääminen, kävelemisen lisääminen viikko-ohjelmaan, kuntopyörän ostaminen jne. Päätökset voivat myös olla pienempiä, kuten että tänä maanantaina jään bussista aikaisemmin ja kävelen perille (tai keskustaan, kuten minä tein yksi lauantai päätettyäni niin tehdä. Aikaa kului puolitoista tuntia, mutta kysehän ei ollutkaan ajasta vaan itsensä saamisessa liikkeelle ja itsensä voittamisesta.) Eräänä maanantaina jo kauan aikaa sitten päätin ostaa tietoisesti itselleni liian pienen vaatteen kirpputorilta. Niin tein ja nyt se on käytössä. Maanantaipäätökset voivat koskea myös nukkumiseen tai tv:n katseluun käytettyä aikaa tai  mielihyvää tuottavien asioiden lisäämistä kuten lasten kanssa tehtävät jutut. Yhteistä niille on, että ne lisäävät kehon ja mielen hyvinvointia ja jaksamista. Maanantaipäätös voi olla vaikka päätös tehdä jotakin mukavaa jonkun lapsen kanssa kahdestaan: voisi luulla, etteivät ne vaikuta elämänmuutosta edistävästi lainkaan mutta uskon syvästi, että sydämen hyvinvointi on muutakin kuin hapenottokykyä. Tai päiväunet sohvalla, mikä olisikaan mukavampaa kuin olla kissa pakkasella, sohvalla kerällä.
Ihanaa, kun kausi on nyt alkanut ja potkaistu vahvasti käyntiin. Todella vahvasti, sillä varsinkin vatsa- ja pakaralihakset ovat olleet kovilla. Tämä on nyt sitä hyvää  kipua, huono kipu on sitä kun joka paikkaa jumittaa. Vielä ennen kesää on muutamat maanantait ja muutamat hyvät päätökset tehtävänä.
Yksi maanantaipäätöksistäni muuten oli se, että minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa kenellekään, mutta paljon hyvää. Siksi olen ehkä hämmästyttänyt muutamia sanomalla suoraan heti, jos vaikka zumbatunnilla joku vetää ihan mahtavalla tyylillä. En näe paikaltani eturivistä paljon mitään varsinkaan kun zumbaan välillä silmät kiinni, mutta joskus satun näkemään jonkun tekevän aivan mahtavasti omalla tyylillään. Huonoja tyylejä ei olekaan.
Ensi maanantaiksi en ole vielä miettinyt, minkä lahjan itseltäni saan. Sen näkee sitten. Jännää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*